Ada Condeescu, Ana Ularu, Ana Popescu, Meda Victor, Aylin Cadîr şi Crina Semciuc vorbesc despre provocările unei tinere actriţe într-o industrie de film încă subdezvoltată. Noile actriţe din România remarcă dezechilibrul dintre numărul de roluri principale masculine şi cele feminine, dar sunt încrezătoare că situaţia se va schimba.
Românii mai au încă nostalgia epocii de aur a actorilor, spunând că acum nu mai există reprezentanţi de seamă ai noii generaţii. Mai multe nume însă ies la iveală pentru a contracara această afirmaţie. Există tinere „speranţe" care se bucură de experienţă şi ale căror nume vor deveni în curând cunoscute şi pentru marele public din România. Ana Ularu, Meda Victor, Ada Condeescu, Ana Popescu, Crina Semciuc şi Aylin Cadîr sunt doar câteva dintre acestea.
Ada Condeescu (22 de ani) a fost recent la Festivalul de Film de la Cannes pentru premiera internaţională a peliculei lui Cătălin Mitulescu, „Loverboy". Criticul de film Jay Weissberg, de la „Variety", a numit-o „fermecătoare" şi „charismatică". Condeescu a avut parte şi de cronici bune pentru rolul de debut din „Eu când vreau să fluier, fluier".
„Există un dezechilibru între cantitatea de roluri principale feminine şi cele masculine, dar nu-l văd doar în industria din România. Nu ştiu care este cauza acestui dezechilibru, dar nu-l simt neapărat ca pe un lucru rău", spune Ada. „Mi-aş dori în momentul acesta al vieţii să fac cât mai multe roluri, să am parte de evoluţie profesională. Nu-mi închipui că aş putea pleca vreodată definitiv din România. Normal că-mi doresc să lucrez în străinătate, în proiecte internaţionale, să cresc foarte mult, să joc în altă limbă.
Eu chiar cred că un actor bun poate să facă un rol în orice limbă străină, iar ce transmite el să răzbată indiferent de context", mai mărturiseşte ea. Întrebată dacă prezenţa la Cannes cu cel de-al doilea