Poiana Mare lasă impresia unei comune a oamenilor fericiţi, însă mulţumirea aparentă a localnicilor ascunde probleme nerezolvate, legate de apă, canalizare ori salubritate
Campania „Fii vocea comunei tale!“, organizată de Gazeta de Sud, a ajuns marţi în Poiana Mare. Zeci de cetăţeni ai celei mai mari comune doljene s-au adunat într-o sală a Liceului „George Şt. Marincu“ din localitate pentru a se întâlni cu autorităţile. În faţa lor s-au prezentat primarul comunei, Marin Vintilă, şi viceprimarul Claudiu Buzatu. Invitat de onoare a fost prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care, cu ani în urmă, a fost şi el primar la Poiana Mare. Din partea Prefecturii Dolj a mai fost prezent şi juristul Marian Mirea.
Pentru o comună cu peste 12.000 de suflete, era de aşteptat ca oamenii să ridice multe probleme. Şi totuşi, localnicii au lăsat impresia unei comunităţi mari şi fericite, mulţumite de realizările actualei conduceri liberale a comunei. Nici măcar opoziţia locală, constituită din PSD şi PDL, nu s-a obosit să aducă vreo critică - fie ea cât de mică - edililor din Poiana Mare.
„Dacă aţi fi devenit oraş, nu ştiu ce beneficii aţi fi avut“
Luând cuvântul în debutul întâlnirii, prefectul de Dolj a descris situaţia aparte a acestei comune: „Poiana Mare are un statut foarte interesant: depăşeşte ca populaţie şi infrastructură locală multe oraşe din România. Şi totuşi, a ales să rămână comună şi eu spun că a fost cea mai inspirată alegere, pentru că i-a facilitat accesul la fonduri europene. Dacă aţi fi devenit oraş, aţi fi avut impozite mai mari, dar nu ştiu ce beneficii aţi fi avut“.
Profitând de vizita prefectului, primarul Vintilă i-a ridicat o problemă privind salubritatea din comună: „Avem o platformă ecologică de colectare şi transfer a gunoiului, am avea şi maşini, dar trebuie să angajăm şoferi şi nu putem întrucât depăşim numărul de