Suma imputată fostului şef al IPJ Neamţ reprezintă diferenţa dintre averea dobândită de către comisarul Aurelian Şoric şi veniturile realizate de acesta în perioada 1996 - 2010, cât a ocupat funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului. După ce i-au fost verificate toate declaraţiile de avere, inspectorii ANI au constatat că veniturile salariale ale soţilor Şoric, în perioada 1996-2010, au fost în cuantum de 1.017.669,17 lei, dar veniturile totale, obţinute din alte surse, au depăşit 1,23 milioane lei. Controlând toate tranzacţiile cu terenuri, case şi maşini efectuate de soţii Şoric în ultimii 14 ani, inspectorii de integritate au scos la iveală suma de 90.000 euro, pe care comisarul nu a putut s-o justifice atunci când a fost chemat la sediul ANI pentru a da explicaţii.
După audierea comisarului Aurelian Şoric, a fost decisă şi sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău, în vederea iniţierii procedurilor de confiscare a sumelor de bani cu caracter nejustificat, dobândite în perioada exercitării funcţiei publice de ofiţer de poliţie.
Contactat de RL, Aurelian Şoric a refuzat să dea vreo declaraţie.
Acesta a intrat în atenţia autorităţilor la sfârşitul anului trecut, după o reglare de conturi între interlopi, în urma căruia liderul uneia dintre grupări, Gheorghe Mararu, a fost împuşcat mortal. Ulterior au ieşit la iveală informaţii despre relaţiile apropiate dintre şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, şi interlopul ucis.
Averea comisarului
- 3 terenuri în Piatra Neamţ, achiziţionate în 2007 - 2009 cu 150.021 Lei;
- 2 terenuri în Iaşi, achiziţionate în 2004 - 2005 cu 22.145 Euro;
- un teren &iciProxy-Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 oxy-Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 ;n IaşiProxy-Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 C înstrăinat în 2008 cu 50