Acum 20 de ani, Jerry Hirsch se bucura la gândul că proiectează şi construieşte zgârie-nori. Astăzi, împlinirea sa sufletească vine din proiectele filantropice pentru a căror implementare şi dezvoltare călătoreşte în toată lumea.
Alături de Bill Gates, Warren Buffett sau Carlos Slim - cei mai bogaţi oameni din lume -, Hirsch face parte din rândul filantrocapitaliştilor. Conceptul a fost definit de către Michael Green şi Matthew Bishop, autorii cărţii „Philanthrocapitalism - How Giving Can Save the World", şi se referă la noua generaţie de antreprenori care îşi dedică toate eforturile financiare în scopuri umanitare.
„Sunt oameni care aplică gândirea de business şi în filantropie", spune Green. Deşi ne-am gândi că termenul defineşte o anumită categorie a antreprenorilor din zilele noastre, realitatea este cu totul alta.
Conceptul de filantrocapitalism a apărut cu cinci secole în urmă, odată cu dezvoltarea, în epoca Renaşterii, a primelor clase antreprenoriale interesate de acte caritabile. „Astăzi ne aflăm la al cincilea val de filantropi", adaugă Michael Green.
Află pe forbes.ro ce a făcut Hirsch după ce a renunţat la afacerile din real estate