Iti place sa tii untul de arahide in figider, insa perechea ta spune ca la fel de bine acesta se poate tine si in camara. Cine are dreptate? Amandoi, cu conditia sa terminati borcanul in cateva luni.
Astfel de discutii au loc in fiecare casa, asa ca Shine si-a propus sa gaseasca raspunsurile la cateva intrebari comune, cu ajutorul specialistilor.
Ketchup Ca multe alte produse de acelasi tip, ketchup-ul poate fi pastrat atat la frigider, cat si in camara sau dulap, chiar daca a fost desigilat. Daca nu il folosesti in mod frecvent, ar fi mai istet sa il pastrezi la frigider.
Un ketchup care nu a fost deschis rezista fara probleme cel putin un an. Odata deschis, ar trebui folosit in decurs de o luna, daca il tii in camara sau dulap, si 6 luni, daca il tii la frigider.
Maioneza cumparata Maioneza care nu a fost deschisa poate sta in camara atat cat se stipuleaza si pe eticheta, de cele mai multe ori chiar cu patru luni in plus fata de aceasta data. Fiind facuta cu oua, odata ce a fost deschisa ar trebui tinuta la frigider, unde rezista circa 3 luni. Nu ar trebui insa uitata pe bufet mai mult de o ora sau doua.
Mustar Un borcan ce nu a fost deschis poate fi folosit si dupa ce l-ai tinut doi ani pe raft. Odata ce l-ai desigiliat, insa, poate fi tinut in aceleasi conditii timp de doua luni si un an in frigider.
Untul de arahide Un borcan poate fi pastrat, daca nu a fost deschis, pana la noua luni. Daca a fost deschis, insa, nu ar trebui pastrat mai mult de un an pe raft, insa cu mult mai mult la frigider.
Sosul de soia De departe acesta isi face toti banii, nedeschis rezistand in camara sau dulap si trei ani, pe cand in frigider, deschis, pana la doi ani.
Iti place sa tii untul de arahide in figider, insa perechea ta spune ca la fel de bine acesta se poate tine si in camara. Cin