O persoana din prefectura Toyama, din Japonia, a fost infectata cu bacteria E.coli.
O epidemie de E.coli matura Europa, insa nu este deocamdata clar daca acest caz din Japonia, relatat de Kyodo, are legatura cu se se intampla in zece tari de pe continent.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat, joi, ca epidemia de E.coli care a izbucnit in Germania, dar s-a raspandit in zece tari europene este declansata de o tulpina noua a bacteriei.
Infectarea cu aceasta bacterie poate cauza o complicatie mortala, sindromul hemolitic-uremic, care afecteaza sangele si rinichii. In Europa, peste 1.700 de persoane au fost infectate si 17 au murit de la inceputul epidemiei.
Seful institutului german care analizeaza epidemia de E.coli sustine ca aceasta ar putea dura cateva luni. Reinhard Burger, presedintele Institutului Robert Koch, a declarat ca este posibil "sa nu aflam niciodata" sursa infectiei cu bacteria ucigasa.
O serie de state europene si Rusia s-au grabit sa restrictioneze importul de legume.
Rusia a interzis importurile de legume din tarile Uniunii Europene, Cehia si Franta au scos castravetii spanioli de pe rafturile magazinelor. Austria si Belgia au restrictionat vanzarea de castraveti importati din Spania si Germania, in vreme ce Olanda a oprit toate transporturile de castraveti catre Germania.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a descris epidemia drept "foarte mare si foarte severa" si a cerut statelor UE sa lucreze impreuna pentru a identifica sursa problemei.
Cel putin 365 de noi cazuri de imbolnavire cu bacteria E.coli s-au inregistrat miercuri. Printre acestea se numara si doua cazuri in SUA, cele doua persoane intorcandu-se recent de la Hamburg, unde s-au inregistrat multe cazuri.
Burger apreciaza ca este imposibil de prezis cat mai dureaza pana cand