O femeie de 35 de ani a devenit bărbat în urma unei operaţii de schimbare de sex la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Operaţia s-a făcut cu acordul instanţei de judecată, în baza unor analize.
1 /.
Prima operaţie de schimbare de sex de la Spitalul de Arşi din Capitală a fost primită cu entuziasm de angajaţi, de la medici la portar şi asistente care îşi dădeau coate. "N-ai prins operaţia. A durat 14 ore, de la 9 dimineaţa până la 1 noaptea", se discuta pe holurile spitalului, ieri, în jurul prânzului.
Pacientul aflase deja că operaţia a fost un succes. Viaţa lui rămâne însă învăluită în mister. Se ştie doar că are 35 de ani şi nu are copii, are o inteligenţă peste medie şi a înţeles bine ce presupune o astfel de intervenţie.
"Cromozomi defecţi, creier de bărbat în corp de femeie"
Dintotdeauna s-a simţit bărbat, iar faptul că îi venea ciclu lunar era cea mai mare povară psihică. Cinci ani de zile a căutat soluţii: controale la endo crinolog şi la ginecolog, investigaţii genetice, consiliere psihologică. "Diagnosticul a fost clar: cromozomii sunt defecţi, creier de bărbat în corp de femeie. În timp ce travestiţii şi hermafrodiţii pot trăi cu sexul de la natură, transsexualii, nu", a explicat medicul care a condus operaţia, Cristian Niţescu.
Femeia devenită ieri bărbat se chinuie de cinci ani să ajungă în acest punct: a mers în instanţă, iar statul i-a dat dreptul să-şi schimbe sexul, moment în care a încetat să mai fie femeie. A urmat o serie de "pregătiri", hormonale cu testosteron, plus consiliere pshilogică consistentă, iar semnele bărbăţiei au început să apară.
Discuţii medic-pacient, ca de la bărbat la bărbat
Acum şase luni, în octombrie 2010, când pacientul s-a prezentat la medic pentru extirparea vaginului, uterului şi ovarelor, era nebărbierit. "Când mă adresam lui, folosea