Ultimul spital privat aparţine MedLife şi a costat 13,5 milioane de euro
2011 pare a fi anul inaugurărilor sau cel puţin al anunţurilor de noi investiţii
Într-o perioadă în care sistemul public de sănătate îşi arată toate neajunsurile şi parcă face primii paşi spre dispariţie, cel privat face parcă primii paşi către o nouă eră, în care spitalele private nu vor mai fi doar o alternativă, ci prima opţiune.
Investitorii din mediul privat al serviciilor medicale au prins curaj în ultimii ani. Chiar şi pe timp de criză au reuşit să aibă încasări frumoase, să investească în clinici şi în spitale. Mai mult, piaţa pare să se consolideze atât pe verticală cât şi pe orizontală. Spitalele private continuă să apară, iar jucătorii mari au început să vâneze jucătorii mai mici sau fără pretenţii de expansiune. Un exemplu de consolidare este fosta CMU, actuala Regina Maria, care a preluat Euroclinic de la Eureko, cei din urmă afirmând că asigurările de sănătate sunt o prioritate. MedLife nu a stat degeaba şi a preluat spitalul Genesys din Arad, la începutul acestui an.
2011 a început la fel de furtunos pe piaţa privată a serviciilor medicale din România, cum s-a terminat şi 2010. CMU a deschis un campus medical în Braşov şi s-a rebranduit, în Regina Maria - Reţeaua Privată de Sănătate. Medicover a anunţat că intră pe segmentul spitalelor, o firmă turcească a deschis un spital de oftalmologie în Capitală, iar alte trei companii turceşti dau de veste că vor să vină în România.
Nici săptămâna aceasta nu a fost lipsită de evenimente. Acum două zile Polissano a anunţat deschiderea a două spitale private în următorii doi ani, iar MedLife a inaugurat ieri, un spital de pediatrie în Bucureşti.
Până în iulie MedLife mai deschide două spitale
Operatorul de servicii medicale private MedLife a investit 13,5 milioane de euro în spitalul