Reprezentanţii tuturor facultăţile de inginerie din România şi profesori de specialitate din străinătate participă, zilele acestea, la cea de-a cincea conferinţă internaţională \"Manufacturing Science and Education\", eveniment care se suprapune peste aniversarea celor 35 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Inginerie \"Hermann Oberth\" de la Sibiu. Sursa: TRAIAN DELEANU
250 de lucrări ştiinţifice, dezbătute
Specialişti din zece ţări vor dezbate la Sibiu, din 2 şi până pe 5 iunie, mai bine de 250 de lucrări ştiinţifice şi studii de caz. Temele de discuţie sunt extrem de variate, pornind de la e-learnig, e-research şi până la managementul academic, siguranţa şi sănătatea la locul de muncă sau managementul traficului şi al sistemelor de transport.
Alături de decani şi profesori universitari din România, la evenimentul de la Sibiu mai participă specialişti din Belgia, Canada, Germania, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Slovacia şi Spania.
Amintirile decanilor
Cea de-a cincea conferinţă de acest gen de la Sibiu are loc la 32 de ani de la prima manifestare ştiinţifică organizată de Facultatea de Mecanică, după cum se numea pe atunci actuala Facultate de Inginerie. Conferinţele de specialitate au continuat an de an, devenind o tradiţie pentru instituţia academică de la Sibiu, tradiţie care a influenţat mediul universitar din întreaga ţară. "Îmi amintesc de comunicările ştiinţifice de la Sibiu, de sesiunea din 1984, de exemplu, eveniment care mi-a marcat şi evoluţia ulterioară", spune prof. univ. dr. ing. Călin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie din Galaţi.
"Am fost plăcut surprins de colaborarea cu oamenii de aici, dar şi de infrastructura acestei facultăţi. M-a dat peste cap ceea ce am descoperit la Sibiu. Cu alte cuvinte, sunt gelos pe ceea ce am văzut aici", a spus şi prof. univ. dr. ing. G