Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, Tabăra de la Gălăciuc şi pădurea din împrejurimi vor fi ocupate de „războinicii airsoft", care-şi vor demonstra abilităţile de buni luptători şi strategi militari într-o competiţie sportivă care se află la început în România.
Airsoft-ul este un joc sportiv care are la bază tehnici din războaiele adevărate, folosind replici ale armelor reale şi muniţie din bile de plastic.
"Este primul eveniment pe care îl organizăm în Vrancea. Jocul se bazează exclusiv pe onoarea participanţilor şi nu pe semnele de vopsea lăsate pe echipament ca la paintball. Atunci când sunt atinşi de bilele din plastic iau atitudine de non-conbat. Scenariile de luptă folosite sunt cele care contează cel mai mult", ne-a declarat Dragoş Străoanu, purtător de cuvânt al Clubului „Beretele Roşii" din Vrancea.
La luptele din teatrul de război Gălăciuc participă 150 de sportivi, reprezentând 21 echipe din 11 judeţe din ţară. Aceştia se vor înfrunta în pădure de dimineaţă şi până seara târziu.
Airsoft în condiţii extreme
„În pădure se va întâmpla totul. Inclusiv masa de prânz tot pe teren se va lua. Nu contează dacă plouă, ninge sau sunt alte fenomene meteo. Se folosesc elemente de supravieţuire şi tactici militare şi până la urmă ideea este să rezistăm", ne-a declarat Dan Moldoveanu, preşedintele Clubului „Beretele Roşii", care ne-a recunoscut că majoritatea jucătorilor sunt de fapt cadre militare.
Airsoft-ul a fost dezvoltat pentru prima dată în Japonia, în anii '50, unde legile din această ţară interziceau accesul la armele de foc sau cele letale. Din această cauză, s-a căutat o alternativă prin care jucătorii îşi satisfăceau pasiunea pentru arme şi război.