La 31 mai, de Ziua Mondială Fără Tutun, mediciniştii şi specialişti de la „Marius Nasta“ au încercat să-i convingă pe bucureşteni să se lase de fumat.
Bucureştenii şi-au putut testa gratuit, miercuri, nivelul de monoxid de carbon din sânge şi VEMS. Analizele fac parte din campania „Stop! Cu plămânii la control“, organizată de Institutul Naţional de Pneumologie „Marius Nasta“ Bucureşti şi Societatea Studenţilor din Medicină. Aproximativ 150 de oameni, majoritatea fumători, s-au testat, în Piaţa Universităţii din Capitală, ca să vadă care e „vârsta reală“ a plămânilor lor. (...)
La 31 mai, de Ziua Mondială Fără Tutun, mediciniştii şi specialişti de la „Marius Nasta“ au încercat să-i convingă pe bucureşteni să se lase de fumat.
Bucureştenii şi-au putut testa gratuit, miercuri, nivelul de monoxid de carbon din sânge şi VEMS. Analizele fac parte din campania „Stop! Cu plămânii la control“, organizată de Institutul Naţional de Pneumologie „Marius Nasta“ Bucureşti şi Societatea Studenţilor din Medicină. Aproximativ 150 de oameni, majoritatea fumători, s-au testat, în Piaţa Universităţii din Capitală, ca să vadă care e „vârsta reală“ a plămânilor lor. Cea mai mare valoare de monoxid de carbon din sânge a fost 49 ppm (valoarea normală: 0–5) şi aparţine unei persoane de 46 de ani care fu Publicitate mează două pachete de ţigări pe zi. Toţi fumătorii au primit pliante de informare cu privire la efectele nocive pe care tutunul le are asupra sănătăţii şi au fost sfătuiţi să apeleze la medici şi psihologi pentru a se lăsa de fumat. Dl dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost prezent la eveniment şi a spus că MS alocă fonduri pentru acţiunile de prevenire şi combatere a consumului de tutun. De asemenea, oficialul afirmă că România trebuie să se alinieze cerinţelor europene în ceea ce priveşte consumul de tutun