Poţi să-i prepari fierţi, copţi sau gratinaţi, însă dacă vrei ceva cu adevărat special, umple cartofii noi cu alte bunătăţi! Sigur, trebuie să-i alegi pe cei mai mari! Pe lângă faptul că sunt delicioşi, aceştia arată spectaculos şi sunt cât se poate de săţioşi. Iar dacă nu vrei să-ţi baţi capul căutând reţete, îţi propunem noi câteva. Poţi să-i prepari fierţi, copţi sau gratinaţi, însă dacă vrei ceva cu adevărat special, umple cartofii noi cu alte bunătăţi! Sigur, trebuie să-i alegi pe cei mai mari! Pe lângă faptul că sunt delicioşi, aceştia arată spectaculos şi sunt cât se poate de săţioşi. Iar dacă nu vrei să-ţi baţi capul căutând reţete, îţi propunem noi câteva.
Ingrediente: doi cartofi noi mari, 100 g ciuperci proaspete, două linguri margarină, un ardei gras verde, 50 g boabe de porumb, pătrunjel.
Mod de preparare: cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se scobesc în interior, ca să arate ca nişte bărcuţe, având grijă însă să nu se fisureze. Ciupercile şi ardeiul se spală şi se toacă, apoi se călesc în margarină, cu boabele de porumb şi cu miezul scos din cartofi, amestecând continuu. Când compoziţia devine arămie se împarte în două şi se pune în cartofi. Bărcuţele se ung pe exterior cu puţină margarină, apoi se bagă la cuptor să se rumenească. Se ornează cu pătrunjel.
Ingrediente: şase cartofi noi mari, fierţi, o cutie boabe de porumb (450 g), o ceapă, 200 g suncă de Praga, 100 g caşcaval, sare, piper, un ou, o lingură unt.
Mod de preparare: se amestecă într-un castron porumbul scurs, şunca tăiată fâşii subţiri, lungi de 4-5 cm, ceapa tăiată rondele, sare, piper după gust, oul bătut şi caşcavalul ras. Compoziţia se pune din belşug în mijlocul cartofilor crestaţi în formă de cruce şi scobiţi cu linguriţa. Cartofii se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc.
Ingrediente: şase c