Daca ai dubii legate de ce indulcitori sa folosesti in diverse produse pe care le consumi zilnic sau vrei sa faci o schimbare, este bine sa stii cat mai multe despre cele mai comune produse de indulcit - atat naturale cat si artificiale.
Conform RealSimple, iata cateva astfel de produse si o descriere a fiecaruia.
1. Zaharul de masa
Acesta este o substanta naturala, granulata, obtinuta din sfecla de zahar sau din trestia de zahar. Zaharul brun este realizat din aceleasi surse, dar are o alta culoare si alte proprietati de la melasa reziduala sau adaugata. Mai este cunoscut si sub denumirea sucroza si se gaseste in numeroase produse, de la preparate de patiserie, cereale, inghetata pana la sosuri imbuteliate.
Ce e bine sa stii: O lingurita de zahar are 16 calorii. Incearca sa consumi zaharul atunci cand ai stomacul aproape plin - daca mananci dulciuri pe stomacul gol glicemia poate sa creasca rapid si apoi sa scada la fel de brusc, facandu-te sa te simti obosit si sa ai o senzatie accentuata de foame. Si, ai grija pe cat posibil sa te speli pe dinti dupa ce consumi produse dulci deoarece zaharul creste riscul formarii cariilor.
2. Lichidele din agave
Este vorba de un extract dulce din aceste plante suculente realizat sub forma fie de nectar de agave, fie de sirop de agave, care se gaseste imbuteliat.
Ce e bine sa stii: Extractul de agave nu creste atat de rapid glicemia comparativ cu zaharul de masa si, in plus, este cu aproximativ 25% mai dulce decat zaharul. Il poti adauga in ceai ori cafea sau chiar in iaurt, mai ales ca are gust de miere.
3. Stevia
Acesta este un indulcitor tot natural, fara calorii, derivat din frunzele de stevie. Poate fi cumparat ca indulcitor, dar se gaseste si in diverse produse, cum ar fi bauturile light sau shake-urile proteice.
@N