Reorganizarea fabricii de vagoane Meva, controlată de Cristian Burci, s-ar putea face după modelul folosit la retailerul de electrocasnice Flanco, ale cărui active au fost preluate de un investitor şi înregistrate pe o nouă firmă, în noua structură a acţionariatului intrând şi băncile creditoare.
Planul de reorganizare al Meva a fost aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al companiei. Acesta prevede continuarea activităţii comerciale, vânzarea fondului de comerţ (activele- terenuri, instalaţii, marca, emblema, vadul comercial), distribuiri eşalonate către creditori, precum şi menţinerea celor 250 de angajaţi, potrivit datelor transmise de CITR.
Reorganizarea se va face în 18 luni. În următoarea perioadă vor fi supuse votului şi planurile de reorganizare ale fabricilor Astra Vagoane Arad şi Romvag.
"Se urmăreşte cooptarea unui investitor într-o nouă societate. Prin trecerea pe o nouă firmă a activelor unei companii se scapă de istoricul ei. Reorganizarea Meva s-ar putea face după modelul Flanco", a spus Radu Lotrean, managing partner al CITR. El nu a dorit să comenteze vizavi de cum ar putea să arate noua structură a acţionariatului şi nu a vrut să ofere informaţii privind implicarea lui Cristian Burci în viitoarea structură de acţionariat. La Flanco, vechii acţionari nu mai fac parte din noua companie.
Reprezentanţii grupului controlat de Cristian Burci nu au putut fi contactaţi pentru informaţii.
Lotrean a mai precizat că important este faptul că s-a atins scopul stabilit, respectiv cel legat de continuarea activităţii fabricii. El a mai menţionat că reorganizarea societăţii prin continuarea activităţii curente are drept consecinţă o acoperire mai mare a creanţelor,