Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că persoanele stresate au 36 de minute pe zi de... disperare. Cu alte cuvinte, nouă zile pe an trăim într-o stare de îngrijorare dusă la extreme. Potrivit Daily Mail, motivele de disperare sunt multiple în rândurile britanicilor. Unul dintre cele mai importante nu îl constituie, cum am fi crezut, situaţia financiară, ci luarea în greutate corporală.
Studiul efectuat pe un eşantion de 2.000 de britanici cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani arată că patru persoane din zece sunt îngrijorate vădit de diminuarea salariilor şi, implicit, scăderea veniturilor. Un sfert dintre respondenţi sunt de părere că nu vor ajunge să facă tot ceea ce îşi doresc până la sfârşitul vieţii. Potrivit sondajului, o persoană din cinci este preocupată de starea de sănătate a unui membru de familie şi unul din doi britanici crede că stresul îi afectează în mod direct sănătatea fizică.
Persoanele intervievate le-au oferit cercetătorilor britanici un clasament al îngrijorărilor, din care spicuim în cele ce urmează, de la cele considerate mai importante până la cele mai puţin importante: costurile zilnice, îngrăşarea, datoriile, îmbătrânirea, rutina de la serviciu, păstrarea postului, stresul, preţul la combustibil, viaţa sexuală, îngrijorări privind sănătatea proprie, lipsa unei vieţi trăite la maxim, părerile celorlalţi, lipsa timpului liber, îmbolnăvirea unui membru al familiei, viaţa socială, vacanţe prea scumpe, preţuri prea mari la locuinţe, certuri conjugale, fericirea copiilor, cancerul.
Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că persoanele stresate au 36 de minute pe zi de... disperare. Cu alte cuvinte, nouă zile pe an trăim într-o stare de îngrijorare dusă la extreme. Potrivit Daily Mail, motivele de disperare sunt multiple în rândurile britanicilor. Unul dintre cele mai importante nu îl constituie, cum am fi crezut,