Baschetul masculin a tras cortina peste sporturile de echipă dinRomânia care contează cu adevărat în sezonul 2010-2011, Clujulfiind ultimul judeţ care a tras un loz câştigător. Cu şase titluri,Ardealul este cea mai meritorie zonă a ţării. Repetenta? ChiarCapitala.
Deşi vorbim despre cel mai bogat punct de pe harta României,Bucureştiul nu mai produce nicio campioană. Dacă la fotbal, Steauaşi Dinamo se scufundă tot mai mult în anonimat, iar la handbal,cele două mari grupări sunt în pragul desfiinţării, ele nu maicontează nici măcar la rugby. De trei ani, Capitala nu se maibucură de niciun titlu, audienţa în săli sau pe stadioane fiind, larându-i, într-o scădere alarmantă.
În ultimul sezon, în cele şapte discipline luate în calcul,Bucureştiul s-a prezentat în primele ligi cu 27 de echipe! Lafinal, abia au prins două locuri de vicecampioană, ambele prinSteaua la polo şi rugby. "Nu există stabilitate şi interes.Cluburile sunt prost finanţate şi manageriate, de aceea nu mai suntrezultate în Capitală", este o primă concluzie trasă de CristianGaţu, preşedintele FRH.
ORADEA / Digi Oradea a pus stăpânire pe poloulromânesc, Steaua şi Dinamo transformându-se în ultimii ani însimpli sparring-partners. Oradea a câştigat şi în ultimul sezontitlul de o manieră categorică.
SĂLAJ / Zalăul a devenit celebru pe hartasportului românesc prin realizările lui Gheorghe Tadici cuhandbalul feminin, dar în ultimele două sezoane judeţul a mairidicat o echipă, cea de volei masculin. Remat a câştigat titlulpentru al doilea an consecutiv, astfel că Liga Campionilor se vedeşi în viitorul sezon la Zalău.
MARAMUREŞ / Tradiţionalele Steaua şi Dinamo şi-augăsit naşii şi în rugby. Ştiinţa Baia Mare a mutat capitala acesteidiscipline în nordul ţării după ultimele două titluri. De menţionatcă rugby-ul este ultimul sport la care Bucureştiul s-a buc