Chemarea in instanta a lui Mugurel Surupaceanu, de catre presedintele Romaniei, a luat prin surprindere opinia publica, iar infatisarea presedintelui in fata justitiei a devenit repede un eveniment national.
A vrut presedintele sa arate oamenilor ca nimeni nu este mai presus de lege si ca el, primul om in stat, va demonstra tarii ca si in Romania justitia este independenta si nu se supune presiunii politice?
La prima vedere, verdictul de luni al instantei poate crea impresia ca spusele deputatului Surupaceanu, referitoare la interesele PD-L si ale administratiei prezidentiale in chestiunea etnobotanicelor, nu au fost vorbe in vant. Evident, a fost un proces de calomnie, dar tocmai verdictul favorabil dat domnului Surupaceanu demonstreaza ca nu a existat sensul calomnios al faptelor.
Traian Basescu nu a putut demonstra contrariul si putem presupune un lucru: judecatorii sunt oameni ai legii, care dau verdicte conform legii, dar ghidandu-se si conform realitatilor dure ale strazii. Or, in Romania, comertul cu asa-zisele etnobotanice a proliferat in timpul guvernarii PD-L. Spiceshop-urile au aparut la fiecare colt de strada, comercializand de la ciuperci halucinogene pana la prafuri extaziante. De ce continua ele sa functioneze si nimeni nu opreste acest comert?
Aici e ciudatenia. S-a vorbit extrem de mult, s-au prezentat cazuri tragice, in care multi tineri si-au luat viata sau au facut rau apropiatilor, dar la nivel legislativ nu s-a intamplat aproape nimic. O coalitie guvernamentala, cu o majoritate parlamentara, nu a gasit de cuviinta sa treaca prin Parlament un proiect de lege, cerut cu insistenta atat de Opozitie, dar si de opinia publica.
Intr-adevar, au fost cateva hotarari de consilii locale, dar acestea nu pot tine loc de lege. De abia acum Guvernul s-a trezit sa faca un proiect, pana trece ce Parlamen