Pe National Arena se poate vedea un meci exact ca pe cele mai de lux stadioane ale lumii, iar încasările ar putea fi duble, însă n-ar mai exista nici istoria şi nici ambianţa deosebite de pe "Steaua".
Gazeta Sporturilor a anunţat ieri, în premieră, că Steaua a demarat oficial formalităţile pentru a nu-şi mai disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Ghencea, ci pe National Arena. Pînă în momentul în care Primăria Capitalei le va oferi un răspuns clar şefilor din Ghencea, în privinţa modului administrativ, dar mai ales financiar, în care se va putea face contractul dintre Steaua şi National Arena, GSP oferă o analiză completă în privinţa avantajelor, dar şi a dezavantajelor pe care le-ar avea roş-albaştrii.
Ce ar cîştiga Steaua dacă ar juca pe Naţional Arena
1. Condiţii de lux
Ar evolua pe un stadion de top, ce va oferi spectatorilor un cadru perfect pentru a veni, a intra, a viziona meciul şi a părăsi arena în condiţii civilizate. Nu există termen de comparaţie între National Arena şi Ghencea din punctul de vedere al confortului spectatorului. Doar două exemple: Pe "Steaua" toaletele pentru public "oferă" un miros insuportabil, mai ales vara, iar din cauza faptului că sînt puţine guri de acces, intrarea se face extrem de anevoios.
2. Încasări mai mari
Steaua e un club care dacă are performanţe şi ajunge să joace meciuri importante în Europa, poate să aducă foarte mulţi spectatori la stadion. Ghencea s-a dovedit de fiecare dată în ultimii ani neîncăpătoare, mai ales atunci cînd Real Madrid, Lyon, Galatasaray, Villarreal, Dinamo Kiev au venit la Bucureşti. Dacă "militarii"ar evolua cu tribune pline pe National Arena, şi-ar dubla încasările faţă de un "Ghencea" la fel de plin.
3,5 milioane de euro a încasat Steaua din bilete pentru partidele din grupele Ligii Campionilor în sezonul 2006-2007,