De la prima oră a dimineţii, zeci de timişoreni s-au strâns în mall-ul din oraş pentru a arăta dacă pot controla o maşină la scala de 1:10 pe un traseu „de munte" sau dacă pot realiza drift-uri pe o pistă specială. Evenimentul a fost prima etapă din acest an a Cupei WHS Drift&Crawling Radiocomandat (RC).
Ziua a fost împărţită în două concursuri distincte: RC Drift şi RC Crawling. Primul concurs a constat în parcurgerea unui traseu complex de drift în trei etape: antrenamente, calificări şi finale.Competiţia de RC Crawling a constat în parcurgerea într-un timp foarte scurt a unui circuit tehnic construit special pentru acest gen de competiţii, traseul fiind format din multiple suprafeţe de rulare (pământ, noroi, bolovani, pietriş, nisip, butuci de lemn etc.).
CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO
„Automodelismul nu e o fiţă, ci un sport în toatp regula. E relativ greu să stăpâneşti o astfel de maşină, care are motor electric sau termic. Am auzit suficiente persoane care au spus că noi ne jucăm, însă în momentul în care au ajuns în faţa traseului şi le-am oferit un tur cu maşina mea au rămas impresionaţi şi au devenit fani", a spus Arthur Dodea, unul dintre concurenţi.
Driftul este o formă spectaculoasă de motorsport, cu un nivel ridicat de dificultate şi foarte spectaculos pentru public datorită derapajelor controlate. RC Driftingul (drift cu automodele radiocomandate) este practicat cu automodele scara 1:10, propulsate de motoare electrice sau termice. Este o ramură relativ nouă în automodelism, dar în plină expansiune şi cu mulţi admiratori şi în România.