La 20 de ani
Renunţă la preparatele tip fast-food şi consumă alimente care-ţi asigură sănătatea oaselor. Consumă brânză, lapte, cereale integrale, fructe şi legume din abundenţă, cât mai puţin prelucrate termic. În loc de un suc este mult mai potrivit un măr proaspăt.
La 30 de ani
Fereşte-te de curele de slăbire, care te ajută să arzi caloriile, dar te privează de vitamine şi săruri minerale importante. Mănâncă fructe uscate, cereale, murături, soia, nuci, ouă, lactate, peşte, pui şi carne de vită. Ai grijă să le echilibrezi.
La 40 de ani
În organismul tău au loc anumite schimbări hormonale din cauza cărora poţi avea fluctuaţii de greutate. Înlocuieşte proteinele şi grăsimile de origine animală cu surse vegetale. Cele mai bune sunt avocado, nucile, seminţele, mazărea şi fasolea.
La 50 de ani
Fă-ţi un obicei din a consuma ceai verde şi stai cât mai departe de preparatele zaharoase, cafea şi băuturi acidulate. Când ai poftă de ceva dulce, poţi consuma câte o bucată de ciocolată neagră.
La 60 de ani
Ai un metabolism tot mai încet, dar îl poţi echilibra cu proteine de calitate. Optează pentru lactate degresate, carne slabă, ficat de pui, produse pe bază de cereale, care conţin fibre, şi supe. La această vârstă, masa musculară începe să fie înlocuită în mare parte cu cea grăsoasă şi îţi creşte pofta de dulce. Nu te repezi la prăjituri sau ciocolată, ci ia o linguriţă de miere. Hidratează-ţi organismul cu apă plată sau ceai. Dacă sănătatea îţi permite, ar fi bine să bei din când în când câte un pahar de vin alb.
La 20 de ani
Renunţă la preparatele tip fast-food şi consumă alimente care-ţi asigură sănătatea oaselor. Consumă brânză, lapte, cereale integrale, fructe şi legume din abundenţă, cât mai puţin prelucrate termic. În loc de un suc este mult mai potrivit un măr proaspăt.
La 30 de ani