- Diverse - nr. 795 / 4 Iunie, 2011 Dupa ce ani de zile am fost sfatuiti sa evitam consumul de alcool, un studiu recent al Forumului International pentru Studiul Alcoolului, citat de descopera.ro, ne spune ca mersul regulat la carciuma este... foarte util pentru sanatate. Singura conditie impusa consumatorului este sa se limiteze la anumite cantitati, recomandate pentru echilibrul vital al organismului. Cercetatorii atrag atentia ca alcoolul, consumat excesiv, ramane cauza principala a bolilor de ficat. Cu toate acestea, consumul frecvent, dar nu in cantitati mari, reduce riscul aparitiei stenozei hepatice, cunoscuta sub denumirea de "ficat gras”, cu 60 la suta. Studiul a fost realizat in Japonia pe 9.885 de subiecti, rezultatele fiind de-a dreptul surprinzatoare. Maladia "ficatului gras” fost intalnita, cel mai des, la cei care consuma foarte rar alcool sau chiar deloc. Cercetarile suplimentare au aratat ca steatoza este asociata mai degraba cu excesul consumului de alcool, decat cu frecventa consumului. Cel mai mic risc de steatoza l-au prezentat cei care consumasera moderat alcool, zilnic, timp de trei saptamani. Obezitatea este mult mai daunatoare pentru ficat decat alcoolul. Studii anterioare au aratat ca excesul de alcool conduce la inflamarea celulelor hepatice, iar o cantitate echilibrata o reduce. L.P. - Diverse - nr. 795 / 4 Iunie, 2011 Dupa ce ani de zile am fost sfatuiti sa evitam consumul de alcool, un studiu recent al Forumului International pentru Studiul Alcoolului, citat de descopera.ro, ne spune ca mersul regulat la carciuma este... foarte util pentru sanatate. Singura conditie impusa consumatorului este sa se limiteze la anumite cantitati, recomandate pentru echilibrul vital al organismului. Cercetatorii atrag atentia ca alcoolul, consumat excesiv, ramane cauza principala a bolilor de ficat. Cu toate acestea, consumul frecvent, dar nu in cantitat