Aproximativ 150 de persoane au participat aseară la Marşul Diversităţii, evenimentul care a încheiat GayFest la Bucureşti.
Participanţii la marş au spus că parada GayFest de ieri a fost cea mai reuşită din istoria paradelor care au avut loc în România. „Anul acesta avem şi mai multă susţinere din partea opiniei publice şi la eveniment au participat ambasadorul Americii în România, Mark Gitenstein, şi cel al Marii Britanii, Martin Harris, iar vocile care sunt împotriva acestui eveniment au fost mai slabe", ne-a spus un reprezentant al organizaţiei Accept, care promovează drepturile minorităţilor sexuale.
Vezi aici o galerie foto de la parada gay şi de la marşul normalităţii
Dezinhibaţi şi veseli, homosexualii, lesbienele şi travestiţii au plecat din Piaţa Unirii spre Parcul Izvor într-un marş în paşi de dans purtând în mâini baloane colorate şi bannere cu mesaje în favoarea diversităţii sexuale. Paietele, rochiile vaporoase, culorile vii, pălăriile, tocurile foarte înalte şi machiajul strident au dat consistenţă cuvântului „diversitate".
„Suntem diferiţi şi nu ne este ruşine să o arătăm. Eu nu aş fi vrut să mai vin la acest eveniment, de trei ani nu am mai fost, pentru că nu mai vreau să văd priviri care mă judecă. Am cedat însă la insistenţele prietenilor şi sunt alături de ei",ne-a spus Naomi, un transsexual cunoscut în lumea mondenă. Marşul Diversităţii este ultima acţiune organizată în cadrul ediţiei din acest an a GayFest, eveniment care a început în data de 30 mai şi care se află la a opta ediţie.
Două marşuri, niciun incident
Marşul Diversităţii a fost precedat de Marşul pentru normalitate, organizat de Noua Dreaptă, care a avut loc între ora 11.00 şi 14.00, pe traseul Piaţa Victoriei-Piaţa Unirii. Cele două marşuri au avut loc la ore diferite pentru a se evita incidentele din anii anteriori. Participanţii au prote