Un bucătar faimos din SUA ne arată cum putem pregăti un milkshake în doar câteva secunde, scrie kitchendaily.com. Pentru asta, este nevoie de un "ingredient" special şi anume azotul lichid, "al doilea cel mai rece lucru de pe pământ", după cum afirmă bucătarul.
El spune că, aproape întotdeauna după ce mănânci o porţie de lapte cu cereale, laptele rămâne în farfurie. Şi, pentru că e păcat să se piardă, poate fi transformat într-un milkshake, consideră acesta oferind şi o reţetă rapidă de desert. Astfel, laptele este amestecat cu ouă, zahăr şi cereale, după care se pune apă clocotită.
Amestecul este bătut la mixer, moment în care intră în acţiune şi azotul lichid, care este turnat deasupra. După numai câteva secunde, amestecul are consistenţa unui milkshake, iar, dacă ar fi răcit şi mai mult, s-ar transforma în îngheţată.
Bucătarul Richard Blais, care a devenit faimos în SUA după ce a câştigat emisiunea de gastronomie "Top Chef", serveşte milkshake-urile cu nitrogen în lanţul său de restaurante.
Un bucătar faimos din SUA ne arată cum putem pregăti un milkshake în doar câteva secunde, scrie kitchendaily.com. Pentru asta, este nevoie de un "ingredient" special şi anume azotul lichid, "al doilea cel mai rece lucru de pe pământ", după cum afirmă bucătarul.
El spune că, aproape întotdeauna după ce mănânci o porţie de lapte cu cereale, laptele rămâne în farfurie. Şi, pentru că e păcat să se piardă, poate fi transformat într-un milkshake, consideră acesta oferind şi o reţetă rapidă de desert. Astfel, laptele este amestecat cu ouă, zahăr şi cereale, după care se pune apă clocotită.
Amestecul este bătut la mixer, moment în care intră în acţiune şi azotul lichid, care este turnat deasupra. După numai câteva secunde, amestecul are consistenţa unui milkshake, iar, dacă ar fi răcit şi mai mult, s-ar transforma în îngheţată.
Bucătarul Ri