Dacă în şcoala generală eraţi mic, slab, purtaţi ochelari şi vă plăcea cartea, cel mai posibil eraţi o ţintă pentru derbedeii din curte. Cu banii de mâncare furaţi, cu o lentilă lipsă la ochelari şi cu un ochi vânăt vă ştergeaţi lacrimile şi juraţi răzbunare: "nu o să mai copiaţi vreodată de la mine!".
Putem presupune că aşa se simte şi compania Sony căci, de ceva timp, nişte hackeri supăraţi îi tot sparg serverele şi îi fură informaţii confidenţiale din bazele de date. Dar ce au făcut japonezii de i-au supărat aşa de tare pe bătăuşii informatici?
Compania Sony este foarte cunoscută pentru tehnicile agresive prin care îşi protejează proprietăţile intelectuale, fiind unul dintre posibilele motive pentru care este atacată constant de hackeri, potrivit site-ului PC World.
Gene Spafford, un expert în securitatea IT de la Universitatea Purdue, a explicat că decizia Sony de a interzice accesul în reţeaua sa ultilizatorilor care şi-au modificat consolele Playstation, faptul că au instalat programe de tip rootkit pentru a controla copierea CD-urilor sau procesele intentate împotriva hackerilor George Hotz şi Jammie Thomas, au adus compania în vizorul comunităţii de hackeri.
Hotz, un hacker cunoscut pentru deblocarea iPhone-ului, i-a enervat pe cei de la Sony când şi-a deschis un blog în care scria despre progresul făcut în încercarea de a "sparge" consola Plasystation 3, un sistem considerat, până atunci, sigur. Thomas a fost prins la mijlocul unui scandal de piraterie, fiind acuzat de industria muzicală că ar fi urcat melodii copiate pe site-ul Kazaa, destinat schimbului de fişiere.
"Imaginea pe care Sony şi-a făcut-o în urma acestor acţiuni este cea a unei corporaţii lacome, lipsită de suflet" , crede Gene Spafford. "Astfel, nu este surprinzător că a devenit ţinta hackerilor".
Tocilarul plin de bani care nu a vrut să-şi împartă tema şi-a