Facebook a evoluat, în ultimii ani, de la o reţea de socializare, la un fenomen şi chiar la un stil de viaţă. Uneori, şi cafeaua de dimineaţă este băută lângă un monitor ce afişează un profil de Facebook. Însă mulţi din cei care "trăiesc" prin această reţea virtuală nu sunt conştienţi cât de mult se expun.
Curiozitatea, plictiseala sau chiar rea-intenţia îndemnă anumite persoane să "scotocească" pe internet. Poate fi vorba de cineva care îşi caută foştii colegi de liceu, de angajatorul care verifică persoanele candidate la un post sau chiar angajatul, dar şi de persoane rău intenţionate care ştiu cum să profite de pe urma datelor tale personale.
Citeşte şi:
Cum să-ţi creezi propria reţea de socializare
VIDEO Assange: Facebook este cel mai pervers sistem de spionaj
Iaşi: Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)
Totodată, deschiderea prea mare a deţinătorului contului de Facebook în ceea ce priveşte acceptarea în lista de prieteni virtuali a persoanelor necunoscute periclitează intimitatea virtuală. Un studiu efectuat de compania de securitate BitDefender arată că 94% din utilizatorii care au primit cereri de prietenie din partea unei tinere cu profil atrăgător pe Facebook au acceptat solicitarea fără să-I cunoască identitatea reală. Iar, în 53% din cazuri, motivaţia din spatele acceptului a fost "chipul drăguţ"al tinerei.
Iar, deseori, nu este necesar să fii "prieten virtual" cu o anumită persoană pentru a-i vizualiza datele personale şi postările, multe dintre profiluri fiind publice. Totuşi, unele pericole la care vă expuneţi prin gestionarea unui cont pe Facebook pot fi diminuate. Până la urmă, sunt puţini aceia care nu au nimic împotrivă ca şeful şi colegii săi de serviciu să vadă fotografii cu ei de la ultimul dezmăţ din Vama Veche.
(click foto)
Primul pas est