Examenul de bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie de proba B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 10-17 iunie de evaluarea compeţentelor digitale, proba D, şi în intervalul 20-23 iunie de proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Ultima probă va fi în data de 1 iulie, iar în 8 iulie se vor afişa rezultatele finale.
Ministerul Educaţiei a hotărât, potrivit Mediafax, ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să fie vineri 10 iunie , în loc de 13 iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii. Perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile.
Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română – proba E)a), în 28 iunie este progamată proba E)b), testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului – proba E)c) – şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, proba E)d).
În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.
Potrivit anunţului făcut la sfârşitul lunii mai de ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, ei fiind eliminaţi şi primind interdicţie de a participa la două sesiuni.
“Reamintesc că este interzis accesul în sală cu telefone mobile sau alte astfel de instrumente. Tot pe palierul prevenţiei au fost transparentizate toate măsurile, astfel că organizaţii de părinţi şi reprezentanţi ai organiz