Medicii si asistentele medicale care i-au tratat pe protestatarii anti-guvernamentali raniti in timpul tulburarilor din Bahrain au aparut, luni, in instanta, fiind acuzati ca au participat la eforturile de rasturnare a monarhiei, scrie The Guardian.
Autoritatile din Bahrain au inceput urmarirea penala a 47 de medici si asistente medicale. Profesionistii din domeniul sanatatii sunt acuzati de participare la mitinguri ilegale si la eforturile de rasturnare a monarhiei, detinere de arme, delapidare, asalt, raspandire de stiri false si refuzul de acorda ingrijiri medicale pacientilor sunniti.
In timpul revoltelor, medicii din Bahrain au afirmat in mod repetat ca este de datoria lor sa trateze toate victimele, acest lucru neinsemnand ca ar sustine una dintre cauze.
Cel putin 31 de persoane si-au pierdut viata in timpul protestelor incepute la mijlocul lunii februarie. Sute de manifestanti, lideri ai opozitiei si activisti pentru drepturile omului au fost retinuti. Doi protestatari au fost condamnati la moarte.
Starea de urgenta, instituita la mijlocul lunii martie, a fost ridicata miercurea trecuta. Protestararii au iesit din nou in strada, vineri, 3 iunie, in Manama. Fortele de securitate au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc pentru a imprastia multimea. Medicii si asistentele medicale care i-au tratat pe protestatarii anti-guvernamentali raniti in timpul tulburarilor din Bahrain au aparut, luni, in instanta, fiind acuzati ca au participat la eforturile de rasturnare a monarhiei, scrie The Guardian.
Autoritatile din Bahrain au inceput urmarirea penala a 47 de medici si asistente medicale. Profesionistii din domeniul sanatatii sunt acuzati de participare la mitinguri ilegale si la eforturile de rasturnare a monarhiei, detinere de arme, delapidare, asalt, raspandire de stiri false si refuzul de acorda ingri