Pasiunea pentru scris a Mirunei Rădulescu a început la 9 ani, când făcea compuneri pentru şcoală. Elevă în Bucureşti, fetiţa a primit anul acesta Premiul Naţional „Prima Verba“, pentru prima sa carte de poveşti ilustrată „Adieri“.
Miruna învaţă la Şcoala nr. 194 „Marin Sorescu", unde tocmai termină clasa a V-a. Cartea ei, publicată în 100 de exemplare, cu ajutorul financiar al părinţilor, conţine nouă povestiri pe care le-a scris din clasele primare până acum, alături de ilustraţii proprii. Miruna şi-ar fi dorit ca în lucrare să apară doar poveşti noi, pe care le‑a scris în ultimul an, însă s-a grăbit ca să prindă competiţia de proză „Prima Verba", organizată de ¨Ministerul Educaţiei şi Centrul de excelenţă literară.
Crescută cu poveşti
Ilustraţia care însoţeşte povestea „În pădure“
Desenează de mică, de cum a prins un creion în mână. Mai târziu, după ce a învăţat să scrie, a început să transforme desenele în poveşti. „Majoritatea copiilor de 5 ani fac povestioare doar din desene pentru că încă nu ştiu să scrie şi zic «Mami, tati, uite asta e prinţesa», cam de atunci am pornit şi eu, cu desene. Ştiu că apoi am început să pun şi text, primele compuneri bune au fost în clasa a V-a, la primele ore de comunicare cu doamna dirigintă."
Una dintre picturile ei, în ulei
Profesoara a sfătuit-o să-şi schimbe puţin stilul, să aducă mai multă naraţiune şi dialog în texte. „Mi-a sugerat să-mi schimb stilul pentru că mereu un scriitor trebuie să se reinventeze. Un scriitor în ghilimele, fiindcă încă nu sunt unul cu adevărat. În legătură cu desenele, asta a fost pasiune mai veche, am început însă de la un an când mâzgăleam foile, m-au impresionat foarte mult desenele japoneze, am o pasiune pentru astfel de personaje şi pentru benzile desenate, unde este şi mai multă muncă. Mai întâi e faza carneţel, după, copiez desene