O fostă angajată şi rudele unor foşti pacienţi au reclamat că persoanele internate sunt bătute şi obligate să muncească în folosul directorului.
Prefectura Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia au început anchete la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea, după ce au primit reclamaţii că pacienţii sunt bătuţi şi obligaţi să muncească în folosul directorului. La Poliţie au fost depuse două plângeri penale împotriva asistentei şefe, legate de violenţe şi furt. „O bat cât vreau eu, aici fac ce vreau eu", ar fi spus asistenta-şefă, potrivit declaraţiilor unor rude ale pacienţilor. Directorul Ovidiu Preda a recunoscut că îi pune pe pacienţi să muncească, dar are o explicaţie: ergoterapia. „Ergoterapia este una din modalităţile prin care noi venim în întâmpinarea cerinţelor lor, deci noi avem grijă ca ei să aibă în permanenţă o ocupaţie constructivă. (...) Nu are relevanţă locaţia, important este ca ei să aibă activitate", a declarat el. Lucrările ar fi fost făcute pentru o fundaţie umanitară germană cu care UAMS colaborează.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, sâmbătă, că a primit mai multe plângeri cu privire la modul în care sunt trataţi pacienţii de la UAMS Agigea, însă în urma verificărilor efectuate nu a reieşit că persoanele internate sunt agresate.
Referitor la acuzaţiile privind punerea pacienţilor să muncească, dr. Dina a afirmat că inspectorii DJSP nu au surprins pacienţii în astfel de situaţii. „Nu ştim însă cine le-a prescris pacienţilor un astfel de tratament. (...) Vom extinde verificările la unitatea de la Agigea", a spus directorul DJSP Constanţa. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Pădurariu, a declarat că ancheta la UAMS Agigea fiind în derulare.
O fostă angajată şi rudele unor foşti