Litoralul românesc are nevoie atât de ospătari, barmani sau cameriste, dar şi de recepţionere sau administratori de hotel. Poziţiile vacante pot fi găsite fie prin agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă, fie prin recomandări sau apelarea directă la angajatori.
Oficial, litoralul s-a deschis de aproape o lună, perioada estivală debutând cu programul ,,Litoralul pentru toţi", care este în plină desfăşurare din 3 mai şi se va încheia peste o săptămână. Chiar şi aşa, nu toate hotelurile sau terasele au funcţionat la capacitate maximă, încât procesul de angajare este în desfăşurare.
Dana G., din Constanţa, spune că deşi litoralul românesc al Mării Negre se populează după prima jumătate a lunii iunie, este bine să te interesezi din timp de locuri de muncă. Anul acesta, tânăra nu a apelat nici la agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă, nici la site-urile de recrutare pentru angajare, ci a preferat să îşi trimită CV-ul direct posibilului angajator.
Totuşi, o alternativă de găsire a unui job pe timp de vară este chiar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, care, în această perioadă, are înregistrate peste 300 de locuri de muncă vacante de sezon în evidenţele sale. Litoralul românesc are nevoie atât de ospătari, barmani, cameriste sau femei de serviciu, dar şi de recepţionere sau administratori de hotel. Salariile pe care le pot obţine lucrătorii din turism pornesc de la 700 lei, iar în unele situaţii ajung şi până la 3.000 lei. Ele variază în funcţie de postul ocupat, de timpul efectiv de lucru şi de experienţa profesională. În plus, în unele cazuri, nu trebuie neglijate nici „micile atenţii" din partea turiştilor care pot rotunji veniturile.
Click pe grafic pentru a mări
Recomandări sau continuitate
Andra Ioniţă vrea să lucreze vara aceasta ca recepţioneră într-un hotel. Având în vedere că