O parte dintre medicii de familie au ales să semneze acte adiționale cu casele de asigurări, în baza cărora acordă asistența medicală pentru asigurați, oferindu-le rețete, consultații și trimiteri. Pe site-urile caselor de asigurări vor fi afișați de mâine medicii care au ales să continue relațiile cu sistemul public de asigurări. Sursa: CODRIN PRISECARU
În București, numărul medicilor de familie care au ales să reia contractele cu sistemul de asigurări era vineri după-amiază de 107 din 852 de doctori care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB).
În judeţul Timiş, 15% dintre medici au semnat contractele pe 2011, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş.
Directorul CJAS Timiş, Călin Careba, este convins că toţi medici de familie vor semna până la urmă contractul de decontare a serviciilor de medicină primară.
"Vin medicii şi semnează contractul, doar cei care au foarte mulţi pacienţi pe listă refuză, pentru că lor le scad veniturile din moment ce acum trebuie să îi vadă pe toţi, ca să primească bani", susţine Careba. (Georgeta Petrovici)
Medicii ar fi păcăliți să semneze
Doctorii de familie acuză faptul că ar fi forțați și păcăliți să semneze acte adiționale la contracte. „Medicii de familie din Bucureşti sunt chemaţi prin telefon şi prin sms-uri să vină urgent la CASMB pentru a semna că au luat la cunoştinţă de actul adiţional, dar, de fapt, prin această semnătură reprezentanţii CASMB consideră că aceştia au semnat contractul-cadru pe 2011. Dacă vin să depună raportările, sunt obligaţi să semneze”, acuză dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Acuzația este contrazisă de oficialii CASMB care spun că e vorba de o confuzie cauzată de activitățile care se desfășoară în această perioadă. „În acest moment, la CASMB