De cinci luni de zile, Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu funcţionează în baza unui act adiţional la vechiul contract cadru, deşi până la această dată ar fi trebuit să existe un document ferm încheiat între SJU şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu.
„În fiecare an, în lunile ianuarie-martie, funcţionam în baza unui act adiţional la contractul din anul precedent, acum însă acest act adiţional s-a prelugit şi deşi la 1 aprilie ar fi trebuit să stabilim un contract cu Casa de Sănătate, acesta nu există.Se pare că acest conflict al medicilor de familie care nu sunt de acord cu prevederile contractului cadru şi cu care noi nu avem legătură, ne afectează totuşi şi pe noi”, a spus doctorul Mihai Petre, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Stoc pentru două săptămâni
Lipsa unui contract între cele două instituţii afectează în cele din urmă pacienţii giurgiuveni şi asta pentru că unitatea nu se mai poate aproviziona cu medicamente şi materiale sanitare. În prezent, stocul de medicamente al SJU este suficient pentru maximum două săptămâni, iar furnizorii de medicamente au început deja să refuze comenzile.
Datorii de peste 300.000 de lei
„Furnizorii au început deja să ne refuze comenzile, nu sunt de acord cu actele adiţionale. Sunt medicamente care s-au scumpit şi pe care nu mai vor să ni le dea la preţul vechi, de exemplu heparina sau cele pentru bolile oncologice. Se pare că şi în acestă lună tot un adiţional ne aşteaptă”, a mai spus managerul spitalului.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este îngropat în datorii la furnizorii. Din cauza lipsei unei finanţări, unitatea a ajuns să înregistreze datorii de aproape 350.000 de lei la plata furnnizorilor de medicamente şi materiale sanitare. De la Ministerul Sănătăţii, managerul spune că a primit bani doar pentru salarii iar facturile la utilităţi au fost suporta