Dieta joacă un rol esenţia şi asupra capacităţii de memorare, este de părere dr. Mike Moreno, autorul cărţii "The 17 Day Diet: A Doctor's Plan Designed for Rapid Results, informează site-ul shine.yahoo.com. Specialistul a realizat o listă cu alimentele care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare.
● Carnea de vită este bogată în fier, mineral responsabil pentru îmbunătăţirea memoriei, creşterea vigilenţei şi a atenţiei. Acest aliment este recomandat mai ales în perioadele dinaintea unui examen sau a predării unui proiect. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, dr. Moreno recomandă ca acest tip de carne să aibă cât mai puţină grăsime.
● Sfecla conţine fenilalanină, un aminoacid care ajută transmiterea informaţiilor de la o celulă la alta a creirului. Sucul din sfeclă de zahăr îmbunătăţeşte fluxul de sânge din creier, având efecte benefice asupra memoriei.
● Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanţi şi compuşi care protejează celulele creierului de toxine. În plus, antioxidanţilor flavonoizi din aceste fructe interacţionează cu celulele nervoase, crescând capaciatea de comunicare între ele şi stimulând regenerarea neuronilor. Acest lucru poate stimula atât memoria de scurtă durată, cât şi pe cea de lungă durată.
● Broccoli are un conţinut ridicat de magneziu, mineral care îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Datorită conţinutului de vitamina E, leguma are un rol important în prevenirea declinului funcţiei cognitive, cu o singură condiţie: să fie mâncat uşor înăbuşit.
● Morcovii sunt bogaţi în beta-caroten şi luteloină, antioxidanţi care reduc considerabil inflamaţiile creierului şi deficitele de memorie provocate odată cu înaintarea în vârstă.
● Peştele şi uleiul de peşte nu trebuie să lipsească din dieta elevilor, studenţilor sau a persoanelor care urmează să susţină un proiect. Datorită conţinutului ridicat de a