Timidă şi modestă, Agota preferă să nu spună prea multe despre ea însăşi. Însă zecile de concursuri de matematică şi fizică la care a participat şi pe care le-a câştigat vorbesc pentru ea.
Povesteşte că anul acesta a participat la mai multe concursuri de fizică şi matematică, inlcusiv la olimpiadă, unde a obţinut premiul trei. A fost la concursul Phi, un concurs naţional de fizică organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a obţinut premiul al treilea. A mai participat la concursul naţional de fizică „Vermes Miklos”, pe care l-a câştigat şi, din acest motiv, va reprezenta România alături de alţi 14 elevi din alte judeţe, la etapa internaţională care se va desfăşura la Sapron, în Ungaria. A participat, de asemenea, la Top Fiz, în Oradea, unde a luat din nou premiul al treilea.
Zeci de competiţii de matematică şi fizică
Adolescenta este pasionată şi de matematică, nu doar de fizică. A participat la concursul naţional „Erdely Magyar Matematika - verseny” şi în acest an, şi în anii precedenţi. La concursul „Moldovan Lajos” a obţinut un loc trei şi premiul cel mare. În fiecare an, atât la liceu, cât şi la gimnaziu, a participat la diferite concursuri şi aproape de fiecare dată s-a întors acasă cu premii.
Panou solar funcţional, din cutii de bere
Una dintre realizările de care este foarte mândră este un panou solar pe care l-a construit, împreună cu colega ei, Kovacs Agota, din cutii de bere vopsite. Cu acest panou solar, cele două fete au câştigat marele premiu acordat liceelor, la „Festivalul Ştiinţei“, care a avut loc luna trecută, la Zalău.
Panoul, spune Agota, este destul de eficient, şi urcă temperatura apei de la 21 la 42 de grade Celsius. Are o putere de 500 w. „Acesta a fost doar o miniatură. Dar se va construi unul mai mare, care va fi funcţional şi va putea fi folosit la încălzirea