Bucureşti, 6 iunie 2011. Începând din anul 2010, Heineken România investeşte în frigidere care folosesc tehnologii de reducere a consumului de energie, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. Noile frigidere asigură un consum de energie redus cu până la 35%, au o amprentă de carbon mai mică, o durată de viaţă mai mare şi necesită mai puţină întreţinere. Această iniţiativă face parte din agenda locală de Sustenabilitate, "Brewing a Better Future".
"Investiţia în frigiderele cu tehnologie "verde" este doar una dintre iniţiativele Heineken România din cadrul agendei de Sustenabilitate, "Brewing a Better Future". Începând din anul 2010, am decis să achiziţionăm şi să plasăm în piaţă numai frigidere a căror tehnologie permite reducerea energiei consumate cu până la 35%, în timp ce berea rămâne rece şi proaspătă. Astfel, le oferim consumatorilor noştri o bere de calitate, folosind echipamente de înaltă clasă, care au un impact scăzut asupra mediului", declară Jan Derck van Karnebeek, Managing Director Heineken România.
Frigiderele pe care Heineken România le achiziţionează şi le plasează în piaţă se bazează pe o tehnologie care foloseşte un sistem de management al energiei (EMS); acesta conţine un termostat inteligent ce economiseşte energie, permiţând frigiderului să se oprească atunci când temperatura optimă de răcire s-a atins şi să repornească atunci când temperatura din interior începe să crească, ceea ce, din nou, contribuie la reducerea consumului de energie. În plus, aceste frigidere folosesc hidrocarbonul ca agent de răcire, acesta reducând consumul de energie, având astfel un impact mai mic asupra mediului înconjurător, în comparaţie cu un agent de răcire tradiţional. Al treilea element care permite reducerea consumului total de energie este sistemul de iluminare, acesta înlocuind tuburile clasice de neon. Sistemul LED are