Tot mai mulţi apărători ai legii renunţă la uniformă şi aleg străinătatea. Liderii de sindicat ai oamenilor legii spun că cetăţenii vor avea de suferit în urma tăierilor salariale din sistem.
Noile tăieri salariale care afectează angajaţii Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Pompierilor sunt la un pas să pună în pericol funcţionarea efectivă a instituţiilor. De când cu decizia de reducere a alocaţiei de hrană, o măsură care scade salariile cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, o serie de oameni ai legii ameninţă cu demisia.
„Instituţiile care ar fi trebuit să îi apere pe cetăţeni sunt la un pas să fie decimate. Am ajuns să ne îmbolnăvim la comandă pentru că nu mai există bani pentru medicamente. Acum, că ne-au tăiat alocaţia de hrană, o să mâncăm doar când ni se va permite. Următorul pas pentru umilirea noastră este să ni se comande când avem voie să respirăm şi când nu. Pasul final va fi să ni se comande când să murim, evident înainte de pensii, astfel încât cheltuielile să fie cât mai mici. Oamenii pleacă din sistem pentru că nu au siguranţa zilei de mâine. Mă tot întreb câtă siguranţă mai pot să aibă cetăţenii când poliţiştii au ajuns ultimii oameni, iar infractorii au mai multe beneficii şi drepturi decât cei care apără legea”, a spus, mâhnit, Doinel Malcoci, liderul de sindicat al poliţiştilor timişeni. Mai mulţi poliţişti au ameninţat că vor părăsi sistemul, dar până la această oră nu a fost depusă nicio demisie.
Posturi desfiinţate
Situaţia nu este mai bună nici la Inspectoratul de Jandarmi Timiş şi Gruparea Mobilă. Cele două instituţii au fost reorganizate, o serie de posturi fiind desfiinţate. Cele două instituţii nu au sindicat – ele fiind militarizate – astfel că angajaţii sunt pe cont propriu. „Am ajuns o bătaie de joc. Mai bine emigrăm sau ne angajăm la firme de pază private, decât să servim statul”, a spus, s