Aproape 120 de copii de clase primare sau de grădiniţă au fost ajutaţi de liceeni-voluntari. Educatorii şi învăţătorii au depus proiecte prin care să-şi îmbunătăţească lecţiile, în cadrul campaniei „Susţin Educaţia“, iar tinerii au căutat finanţări pentru ele.
Liceenii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa au lucrat la proiectul „Să învăţăm cu plăcere", prin care au fost ajutaţi 24 de copii cu întârziere în dezvoltarea limbajului, de la Grădiniţa cu program normal „Dumbrava minunată" din Topliţa (Harghita). Copiii aveau nevoie de jocuri, serii domino, cărţi ilustrate, păpuşi de mână pentru ca educatoarele să-i înveţe jocul de rol şi să le stimuleze, astfel, limbajul.
După ce au participat la cursuri online de management de proiect, comunicare, dezvoltare personală şi strângere de fonduri, Teodora şi Tudor Berende, Mihaela Fiere, Mihai Pintiliescu şi Sânziana Moldovan au început să caute bani pentru a le cumpăra copiilor cele necesare.
Sânziana a fost liderul echipei „Din inimă pentru copii". „Tuturor celor din echipă ne plac copiii şi încercăm să facem lumea asta mai bună şi pentru ei, la fel cum alţii au făcut-o pentru noi. Experienţa pentru mine a fost una constructivă, din care am avut multe de învăţat, cred că mă va ajuta foarte mult pe viitor, deoarece voi preţui mai mult ce am şi voi încerca să-i ajut pe cei din jurul meu".
Brioşe şi agrafe pentru copii
Şi elevii şcolii din Vizureşti au primit materiale didactice noi prin „Susţin Educaţia“
Liceenii bistriţeni au primit o parte din bani de la biserici şi „persoane din oraş, cu o situaţie financiară mai bună, iar restul a fost suportat de furnizorii de materiale", continuă Sânziana. Tinerii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" vor să facă cât de curând o vizită grădiniţei din Topliţa, ca să-i cunoască pe cei mici.
@N_