Visul tânărului este să se axeze pe desing industrial şi să creeze noi tipare pentru autoturismele produse de români.
Este pasionat de desen încă din copilărie, iar pe parcursul anilor a încercat să-şi dezvolte talentul. „Când aveam vreo şapte ani, îmi plăcea foarte mult să stau şi să-l urmăresc pe unchiul meu, care desena tot ce vedea. După aceea, când am intrat la şcoală, îl rugam să-mi mai facă temele pentru ora de desen. Treptat, am vrut şi eu să văd ce înseamnă să ţii un creion în mână şi să schiţezi“, povesteşte Alexandru.
Este ambiţios
A intrat la Liceul de Arte „Victor Brauner“, la Secţia de Arte Decorative şi Design. Începutul nu a fost aşa de uşor cum şi-a imaginat. „Prima dată nu am înţeles prea multe din ceea ce se făcea la atelier. Nu mă adaptasem nici cu programul şi primul impuls a fost să renunţ. După care mi-am amintit că asta am vrut să fac şi că nu pot să renunţ la această pasiune doar pentru că începutul a fost mai greu“, îşi aminteşte tânărul designer. Alxenadru spune că ambiţia i-a fost stimulată foarte mult şi de profesoara Camelia Tanasă.
„Pune note pe merit, fapt care m-a motivat şi m-a făcut să vreau să fiu mai bun. Odată am luat nota 1 pentru că doamna profesoară a crezut că i-am dat unui coleg să copieze o lucrare de desen. După aceea m-am abiţionat ca să-mi repar greşeala. M-a făcut să cred în mine şi în talentul meu“, spune Alexandru. Talentul i-a fost răsplătit la Olimpiada Naţională de Desen din acest an, unde s-a înscris la Arte Textile. A obţinut premiul al III-lea, fapt ce îi asigură intrarea la Academia de Arte din Bucureşti.
„Deşi la şcoală mă axez pe desgin-ul de textile, visul meu este să urmez Secţia de Design Industrial. Mă pregătesc acasă pentru asta şi predomină schiţele de maşini şi ceasuri unicat“, recunoaşte designer-ul. Dacă talentul pentru desen este nativ, Alexandru