Aceştia au înnoptat în vechiul sediu al Poliţiei Comunitare, de pe strada Colonel Buzoianu, alături de o doamnă agent de pază la magazia instituţiei care a rămas în clădire. Cele 25 de persoane au fost salvate sâmbătă de pompieri din puhoiul de ape revărsat asupra colibelor improvizate pe prundul Buzăului şi în prima noapte au dormit într-un camion.
Cele cinci familii au ajuns ieri după-amiază în fostul sediu al Poliţiei Comunitare. Au dat de o clădire şubredă, cu tencuiala căzută până la cărămidă, dar cu acoperişul intact, geamuri la ferestre şi apă la robinet. Un adevărat palat, pe lângă cocioaba amenajată pe prundul Buzăului din dulapuri şi nailoane, în care au stat mai bine de două luni.
Autorităţile care i-au preluat duminică din curtea Balastierei, unde fuseseră cazaţi o noapte într-un camion al pompierilor, le-au asigurat noilor locatari de pe Colonel Buzoianu saltele şi pături, pe care au dormit în prima noapte petrecută aici. De dimineaţă, femeile se apucaseră deja de treburile gospodăreşti, satisfăcute de condiţiile găsite. „Avem un acoperiş şi e bine. Acum am găsit nişte jaluzele la ferestre şi le spălăm în copaie, să fie frumoase. O să mai măturăm niţel apoi ne apucăm de mâncare”, ne-a spus Varvara Căcărează, una dintre femeile micii comunităţi salvate de pe prund.
Bărbaţii însă strâmbau din nas. „Toaleta era înfundată când am venit, dar au venit şi au scos mizeria de acolo. Este cam dărăpănată şi sper să ne găsească mai repede în alt loc, pentru că aici o să fim ţinuţi doar câteva zile şi nu are rost să bagi nişte bani în tencuială, văruit”, spune Marian Nica, unul dintre bărbaţii din grupul romilor aduşi în clădirea foştilor gardieni publici.
Cele 25 de persoane, între care 15 copii, au fost evacuate din clădirea în care stăteau cu chirie, la Primărie, tocmai pentru neglijenţă faţă de imobil, neplata chiriei