Poliţiştii mureşeni au răspuns prompt semnalelor de alarmă venite din Europa. Pentru a stopa fenomenul răpirii copiilor, autorităţile din şase ţări au intrat în lupta împotriva „hoţilor de îngeri“.
Copiii au fost şi vor fi în continuare ţinta preferată a traficanţilor de carne vie, de droguri sau, pur şi simplu, a celor care vor să obţină bani prin şantaj. Atunci când dispare un copil, câteva minute îi pot decide destinul. Şansa de a fi găsit în viaţă depinde de cât de repede este găsit. De aceea este important ca toţi cei care ştiu amănunte despre el să ia imediat legătura cu autorităţile. Cazurile vor fi mediatizater mult mai bine, în presă, mijloace de transport, gări, aeroporturi şi în toate locurile publice.
Pentru a învăţa populaţia cum să reacţioneze în astfel de cazuri, poliţiştii şi procurorii au demarat campania „Alertă răpire copil“, alături de Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual „Focus“. „Primele ore după anunţarea dispariţiei sunt extrem de importante, iar anchetatorii au nevoie de informaţii venite de la populaţie“, a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt IJP Mureş.
Campania ajută populaţia să înţeleagă cât de util este să anunţe la 112 orice informaţie cu privire la un caz de răpire sau dispariţie. În acest fel, copilul poate fi salvat înainte de a fi vândut, omorât sau abuzat.
Doar în primele trei luni ale acestui an peste 700 de copii din toată ţara au dispărut fără urmă, iar alte peste 1000 de cazuri sun în lucru din anii precedenţi.
Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: