Discretie si caritate. Sub aceasta deviza stau activitatile a circa 10.000-20.000 de romani care se intalnesc regulat in unul din cluburile Rotary, Lions sau in lojile masonice din intreaga tara. Wall-Street.ro iti prezinta conditiile pentru a accede in aceste asociatii ale elitei, precum si costurile anuale aferente statutului de membru.
„Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice inalte in toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna intelegere”, se arata pe pagina de Internet a rotarienilor din Romania. Cea mai uzuala cale de a intra in unul din cluburile Rotary este recomandarea facuta de un alt membru.
„Se pune accent pe calitatile profesionale si morale ale celui care vrea sa intre in acest club, iar acestea trebuie sa fie deosebite. Odata recomandarea facuta, urmeaza o analiza a comitetului clubului. Dupa un interval de 30 de zile persoana respectiva este prezentata in cadrul clubului. Daca ceilalti membri nu se opun, aducand argumente temeinice, respectiva persoana poate deveni rotarian”, ne spune Radu Popescu, viitorul guvernator al districtului 2241, Romania si Republica Moldova, in 2012-2013. „Cotizatia se plateste semestrial si se ridica, anual, in cazul clubului din care fac parte, la 1.400 de lei”, precizeaza acesta.
„Pentru a dobandi calitatea de membru este importanta dorinta de a ii ajuta pe ceilalti”
Un alt club care pune un accent deosebit pe actiunile caritabile este Lions. „Motto-ul clubului nostru este we serve. In acest sens, pentru a dobandi calitatea de membru al Lions este importanta dorinta de a ii ajuta pe ceilalti”, afirma Roberto Sperandio, presedintele clubului Lions din Arad. El spune ca, in mod formal, aspirantul la statutuul de membru trebuie prezentat de catre un alt membr