Casa a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea şi este situată pe strada Parcului nr. 22. În această clădire a locuit timp de 10 ani profesorul Savin Popescu, fost director al Colegiului „Ion Maiorescu”
Deşi este considerată monument istoric, proprietarii au zugravit-o în două moduri diferite. Unul dintre aceştia a păstrat arhitectura veche a clădirii, iar celălalt a vrut să-i aducă un plus de modernism. Casa de pe strada Parcului nr. 22, construită în anul 1898 este valoroasă nu doar pentru că face parte din categoria monumentelor istorice, dar şi pentru faptul că de-a lungul timpului a adăpostit mai multe personalităţi de marcă ale oraşului nostru, printre care se numără şi profesorul Savin Popescu, fost director al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, care a a locuit împreună cu soţia sa timp de 10 ani.
Picturi murale, sobe din teracotă de o calitate superioară celor din zilele noastre, tâmplărie pictată, sunt doar câteva dintre caracteristicile arhitecturale care dau autenticitate clădirii.
Monument istoric împărţit în două
În prezent clădirea cu pricina are doi proprietari, unul dintre aceştia fiind Aurelia Chiriacescu, în vârstă de 75 de ani, singura care a dorit să păstreze arhitectura veche a casei. După spusele Aureliei, primul proprietar al clădirii a fost colonelul Stelian Vasilescu, personalitate de marcă a Cercului Militar Vlăscean. Acesta a vândut casa unui alt giurgiuvean, pe nume Gherghescu, de la care a femeia a cumpărat o treime.
„Mi-am dorit din tinereţe să cumpăr o parte din casa în care a locuit profesorul Savin Popescu. Am reuşit să strâng bani şi cu prima ocazie am luat o treime din casă. Nu am schimbat nimic din arhitectura clădirii. Am vrut doar să renasc şi să perpetuez stilul arhitectonic, pentru mine şi pentru memoria celor care au locuit aici” ne mărturiseşte Aurelia Chiriacescu.
Dat