Canada a înregistrat luni primul său caz de îmbolnăvire provocat de bacteria E.coli, ce s-a soldat deja cu cel puţin 22 de morţi în Europa, informează NewsIn.
Un bărbat din regiunea Peel, provincia Ontario, s-a internat la urgenţe săptămâna trecută, cu simptome precum diareea, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii din Ontario. Ulterior, testele au arătat că pacientul prezenta aceeaşi tulpină de E.coli precum cea care a provocat moartea a peste 20 de persoane în Europa.
"Călătorise în Germania şi se întorsese la sfârşitul lunii mai", a precizat Morrison, adăugând că, între timp, bărbatul a fost externat şi se simte bine.
Bărbatul le-a spus autorităţilor medicale că a consumat o salată făcută cu produse locale în timp ce se afla în străinătate, dar nu este clar dacă această salată, a fost, sau nu, sursa directă.
Cel puţin 10 ţări europene au înregistrat până în prezent infecţii cu E.coli, însă autorităţile nu ştiu deocamdată care este sursa epidemiei.
Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, spusese că există un lanţ clar care dovedeşte că sursa infecţiei este o seră aflată la sud de Hamburg, la Uelzen, care între timp a fost deja închisă.
Sera respectivă cultivă o varietate de seminţe pentru germeni, importate din diferite ţări. Este vorba despre seminţe de adzuki, alfalfa, broccoli, mazăre, linte şi fasole mung, toate cultivate pentru ca germenii lor să fie consumaţi în salate. Seminţele sunt cultivate în răsadniţe mari şi nu este clar cum a ajuns acolo bacteria E.coli. Doi angajaţi ai companiei - al cărei nume nu a fost dat publicităţii - au dezvoltat simptome grave de diaree, iar într-unul din cazuri cauza a fost E.coli.
Testele iniţiale de laborator din Germania au stabilit că seminţele germinate nu sunt responsabile pentru epidemia de E.coli, au anunţat luni oficiali. Anunţul a fost făcut după