Adrian Silvăşanu, cel care coordonează comunitatea cabaliştilor din România, povesteşte că mişcarea Cabala este o ştiinţă a realităţii, şi nu o religie. La noi sunt câteva sute de adepţi. Sursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
Câteva milioane de cabalişti sunt în toată lumea, iar numărul lor devine din ce în ce mai mare. Punctul de plecare al mişcării este în Israel, acolo unde s-a înfiinţat o Academie dedicată studiului spiritualităţii. Sunt milioane de studenţi în toată lumea, de la copii de creşă până la bătrâni care, pe finalul cursei, îşi caută prin Cabala rostul pe lume.
Adrian Silvăşanu, un român de 35 de ani, plecat acum 16 ani din ţară să găsească spiritualitatea, este, de ceva vreme, un membru important al comunităţii de cabalişti din Israel. I-a luat 13 ani să observe care e adevăratul drum spre fericire. După cercetări duse până în India, a ales Cabala. Spune că nu e o religie, e o înţelepciune veche care te ajută să conştientizezi că toţi oamenii sunt un suflet universal. N-are legătură nici cu brăţările lui Demi Moore, nici cu apa sfinţită a Madonnei, cu care şi-a umplut caloriferele din reşedinţele luxoase din America. "E vorba doar de spiritualitate", spune Silvăşanu. Membrii comunităţii sunt numiţi "puncte din inimă".
Cum se caută fericirea
După ce părinţii lui au divorţat, Adrian a fost crescut mai mult de bunici. Dezechilibrul spiritual, spune el, a apărut în momentul în care cei doi au murit. "Eram atât de descumpănit, că am ajuns chiar să vreau să mă sinucid. Pusesem totul la cale. Voiam să mă arunc de pe o clădire", îşi aminteşte Adrian.
A renunţat însă, iar după o vreme a primit o scrisoare acasă prin care era invitat să emigreze în Israel. La 19 ani, a plecat din ţară. Doi ani s-a chinuit să afle "care era rostul lui pe lume". S-a drogat timp de doi ani şi, spune el, un film documentar i-a sch