Sâmbătă, începând cu ora 14:00, la Sala Polivalentă s-au adunat peste 1000 de elevi din toate liceele pentru a participa la "Parada liceelor", acţiune organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor. Cu ajutorul Primăriei Brăila a fost posibilă închiderea circulaţiei pe Calea Călăraşilor, iar susţinătorii zgomotoşi (au ţipat, au aclamat, au fluierat) au mărşăluit până la Esplanada Dunării.
"Organizatorii au încercat cumva să ne determine să ne petrecem ziua de sâmbătă într-un mod distractiv. Să îmbinăm utilul cu plăcutul, să ne simţim bine şi în acelaşi timp să fim voluntari şi să transmitem un mesaj", ne-a declarat Mădălina C., elevă a Liceului Economic.
Parada a constat şi într-un concurs. Fiecare dintre cele 14 licee participante a avut câte un banner cu care a defilat pe traseul Sala Polivalentă - Esplanada Dunării, încercând să transmită un mesaj împotriva consumului de etnobotanice. Ulterior, fiecare liceu şi-a prezentat bannerul în faţa juriului, încercând să şi exprime în câteva cuvinte mesajul acestuia.
"Sinceră să fiu, am fost cam dezamăgită să văd că foarte puţini elevi au venit să susţină Colegiul Murgoci, poate pentru că la noi s-a mers pe principiul «merge de plăcere, cine vrea», nu s-au făcut anumite promisiuni, cum i-am auzit lăudându-se pe elevii de la alte licee. Noroc cu cei din gimnaziu, care ne-au ajutat, pe noi, cei mai mari, să facem galerie. Se pare că ei sunt întotdeauna baza, în multe dintre activităţile care se desfăşoară în liceu. Mi-a plăcut foarte mult şi spectacolul oferit, în mod deosebit trupele de dans. În ceea ce priveşte faptul că Murgoci a câştigat locul I, mă bucură, dar cred că lucrul cel mai important este ca oamenii, în mod special tinerii, să înţeleagă că etnobotanicele nu îţi oferă acea fericire despre care îţi vorbesc cu toţii. E o simplă iluzie a faptului că eşti fericit", ne-a mărturisit o elevă din Murg