Autorităţile ucrainene din oraşul Mariupol, regiunea Doneţk, au confirmat existenţa a 14 cazuri de holeră.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, citate de Rador, aproape toate persoanele diagnosticate cu holeră s-au îmbolnăvit în urma consumului de peşte marin sau din cauza apei de mare.
Specialiştii din cadrul Serviciului Sanitar-Epidemiologic susţin că au început să ia măsuri preventive şi de control şi că situaţia este atent supravegheată de Departamentul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei în regiunea Doneţk.
Premierul ucrainean, Mikola Azarov, a cerut Ministerului Sănătăţii din de la Kiev să sporească măsurile de monitorizare a situaţiei sanitaro-epidemiologică în zonele de recreere şi să analizeze apa potabilă şi apa marină din sudul Ucrainei, transmite Rador.
După ce au analizat epidemii de holeră şi date legate de mediul înconjurător în arhipelagul Zanzibar, Tanzania, unde infecţia este endemică, cercetătorii de la International Vaccine Institute (IVI) din Seul, Coreea de Sud, au descoperit că o creştere cu numai un grad a temperaturii medii minimale lunare era un semnal că numărul cazurilor de holeră urma să se dubleze probabil în următoarele patru luni.
Citeşte aici cum precipitaţiile şi creşterea temperaturii aduc holera
Autorităţile ucrainene din oraşul Mariupol, regiunea Doneţk, au confirmat existenţa a 14 cazuri de holeră.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, citate de Rador, aproape toate persoanele diagnosticate cu holeră s-au îmbolnăvit în urma consumului de peşte marin sau din cauza apei de mare.
Specialiştii din cadrul Serviciului Sanitar-Epidemiologic susţin că au început să ia măsuri preventive şi de control şi că situaţia este atent supravegheată de Departamentul Ministerului pentru Situaţii de