Dan Diaconescu este din nou impiedicat de tribunal sa isi inregistreze formatiunea politica, de data aceasta sub numele de "Partidul Poporului-Dan Diaconescu".
Tribunalul Bucuresti a publicat luni decizia de respingere a noii solicitari de inregistrare a unei formatiuni politice, iar avocatul jurnalistului a anuntat deja ca va depune contestatie.
Pe site-ul Tribunalului Bucuresti, ECRIS, se precizeaza: "respinge cererea de inregistrare a partidului politic Partidul Poporului-Dan Diaconescu, precum si cererile de interventie in interes propriu, ca neintemeiate. Cu drept de contestatie in 5 zile de la comunicare."
Contactat de Ziare.com, Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, s-a aratat contrariat de decizia magistratilor.
"Sunt pur si simplu contrariat de aceasta solutie, inclusiv de modul cum este redactat dispozitivul solutiei, publicat pe ECRIS. Din punct de vedere logic, asta inseamna ca motivul pentru care nu s-a dispus inregistrarea partidului este altul decat cele invocate de intervenienti. Nu stiu ce poate fi, pentru ca instanta nu a pus in discutie absolut nimic.
Tehnic, cererea indeplinea toate conditiile legale, avea 50.000 de semnaturi in spate, avea toate actele prevazute de legea 14/2000, adica avea in spatele cererii actul constitutiv, el avea in spatele lui statutul si programul politic, dovada patrimoniului social, dovada sediului, erau toate listele acolo, toate declaratiile. Nu s-a facut nicio discutie din care sa rezulte o neindeplinire a conditiilor legale", a declarat avocatul Daniel Fenechiu.
Fenechiu: Procurorul de sedinta a pus concluzii de admitere a inscrierii!
Mai mult, acesta a atras atentia asupra unui aspect esential, acela ca procurorul, adica reprezentantul statului, nu s-a opus inscrierii partidului lui Dan Diaconescu, ceea ce face decizia magist