Traian Basescu propune, in cadrul proiectului de modificare a Constitutiei, reformarea Consiliului Superior al Magistraturii, care ar trebui sa devina cu mult mai transparent si dominat, din punctul de vedere al componentei, de reprezentantii societatii civile. Foarte corecta aceasta abordare, caci, in actuala formula, CSM este o frana, daca nu principala frana, in calea reformarii justitiei, situatie mereu subliniata in rapoartele europene de monitorizare.
Dar cat timp CSM nu va fi scos cu totul de sub control politic, ma tem ca si sa fie alcatuit numai de reprezentanti ai societatii civile tot nu va fi mai breaz ca acum, iar cea mai buna dovada am avut-o chiar luni, cand in CSM a intrat, cu binecuvantarea Senatului, Corina Dumitrescu, sotia deputatului social democrat Cristian Dumitrescu.
Ca este sotie de politician reprezinta insa cea mai mica dintre problemele d-nei Dumitrescu. Domnia sa este, in acelasi timp, si rector al Universitatii Dimitrie Cantemir. Votul din Senat a venit la doar cateva zile dupa ce ANI a reclamat-o la Parchet pe Ecaterina Andronescu, tocmai pentru cumulul de functii incompatibile - rector si demnitar. Iar calitatea de membru CSM este asimilata cu aceea de demnitar. Sa vedem ce va alege Corina Dumitrescu in termenul legal oferit de lege pentru iesirea din incompatibilitate.
Dar trecutul d-nei Dumitrecu este chiar mai interesant decat prezentul. Domnia sa face parte din lotul celor ajunsi notari peste noapte, prin ordine semnate de Rodica Stanoiu, desi, potrivit Monicai Macovei, care a si cerut anchetarea cazului, nu indeplineau conditiile legale. Dar ce conteaza conditiile legale, cand Corina Dumitrescu a fost unul dintre secretarii de stat ai Rodicai Stanoiu, o adevarata pupila a ministrului de foarte trista amintire si pentru noi, si pentru UE?
Ei bine, cu acest trecut si prezent luminos, C