Castravetii au redevenit suspecti in cazul epidemiei de E.coli care afecteaza mai multe state europene, dupa ce autoritatile germane au declarat ca au descoperit bacteria ucigasa in resturile de castravete din gunoiul unei familii.
Epidemia de E coli a facut deja 26 de victime in Europa, si autoritatile din Saxonia Inferioara se afla intr-o cursa contratimp pentru a descoperi sursa infectiei, scrie Monsters and Critics.
Este pentru prima data cand autoritatile au confirmat prezenta bacteriei E. coli, tip O 104, pe alimente, de la declansarea epidemiei, la mijlocul lunii mai.
Resturile de castravete au fost descoperite intr-un tomberon din orasul Magdeburg, au anuntat autoritatile, insa au avertizat ca bacteria ar fi putut fi plasata pe mancare de o persoana bolnava.
Trei dintre membrii familiei care a consumat castravetele au fost bolnavi: tatal a avut o durere de stomac, mama a fost spitalizata, iar fiica adulta sufera de sindronul hemolitic-uremic.
Castravetii contaminati au aparut prima data in atentia opiniei publice luna trecuta, cand autoriutatile germane au dat vina pe castravetii importati din Spania. Intre timp, autoritatile germane au retras aceste acuzatii.
Nu se stie deocamdata de unde provine castravetele din Magdeburg, sau daca germenii gasiti pe el ar fi putut proveni din alte resturi alimentare.
Castravetii au redevenit suspecti in cazul epidemiei de E.coli care afecteaza mai multe state europene, dupa ce autoritatile germane au declarat ca au descoperit bacteria ucigasa in resturile de castravete din gunoiul unei familii.
Epidemia de E coli a facut deja 26 de victime in Europa, si autoritatile din Saxonia Inferioara se afla intr-o cursa contratimp pentru a descoperi sursa infectiei, scrie Monsters and Critics.
Este pentru prima data cand