Piaţa abonamentelor corporate pentru servicii stomatologice este destul de mică, ajungând la 5 mil. euro, însă ar putea creşte până la 30% în 2013
În România, abonamentele aduc doar 5% din veniturile clinicilor, comparativ cu 80% în alte ţări
Stomatologia este văzută ca un serviciu scump, iar oferirea unui abonament de către angajator este un stimulent important pentru salariaţi
În contextul în care costurile pentru a merge la dentist sunt din ce în ce mai ridicate, tot mai multe companii au ales să îşi fidelizeze angajaţii printr-un abonament pentru servicii stomatologice.
"Tot mai multe companii aleg să îşi motiveze şi fidelizeze angajaţii prin oferirea de abonamente pentru servicii medicale, iar aceste stimulente includ tot mai des şi servicii stomatologice", potrivit reprezentanţilor clinicii Glamour Dent.
George Manoiu, director de operaţiuni medicale al Romgermed, spune că în condiţiile în care stomatologia este văzută de mulţi pacienţi ca fiind un serviciu medical ce implică costuri ridicate, este evident că posibilitatea contractării unui abonament suportat parţial sau integral de către angajator poate fi un stimulent extrem de important.
În România, piaţa abonamentelor corporate pentru serviciile stomatologice este destul de mică, ajungând la 5 milioane de euro, potrivit estimărilor companiilor care oferă aceste servicii.
Piaţa are un potenţial de creştere ridicat
Asfel, Glamour Dent, estimează că, în prezent, abonamentele corporate au o pondere de sub 5% din totalul veniturilor clinicilor de stomatologie din România, însă procentul ar putea ajunge la 30% până în anul 2013.
"În ţări precum Israel, SUA sau statele din Europa de Vest, abonamentele corporate au deja o pondere de peste 80% din veniturile clinicilor de stomatologie. Piaţa abonamentelor corporate pentru servicii stomatologice din